To citater fra årets dagbog

Posted: December 13, 2010 in Uncategorized

Og så kom den store uge på Egmont Højskolen med Baldersgadefamilien. Den dejligste ferie vi har oplevet sammen. Dagene begyndte og vi var fast sammen om morgenen, middag og ved aftensmaden.

Vi begyndte på holdene, vi havde tilmeldt os. Om formiddagen var Alice, Thorsten, Karla og jeg sammen i kreativt værksted, hvor vi lavede masker og akryl plader. Maskerne blev farvelagt og brændt i ovn, andre masker i ler blev rakubrændt efter bemaling. Svær proces, men lærerig.

Om eftermiddagen var jeg på en art filosofisnakkehold om lidt af hvert. Thorsten gik til maling og tegning og Alice var på smykkeværksted. Og også på porcelænsholdet. Lise tog kursus i at sejle kajak mens børnene nåede at være i Djurs Sommerland ude at sejle og på legehold til Århus, plus lege på skolen og vægklatring i gymnastiksalen. Det var en overraskende sejr for både Karla og Otto der begge brillerede med højdeklatring i elegant og frygtløs stil. Karla Klatrepige og Otto Spyderdreng.

Det var virkelig gode dage sammen. Der blev lagt minder til erindringsgalleriet. Karla sammenfattede det hele ved morgenbordet på afslutningssøndagen: En uge er meget lille…

 

Og det er et år for resten også. Men kan beskrives ved et citat fra dagbogen:

I aften skal vi i Diamanten og høre Peer E. Sørensen, professor i Nordisk Litteratur ved Århus Universitet fortælle om Lykkedrømmene i en række danske klassikere. – Det blev et godt foredrag i Diamanten. En velforberedt professor med styr på moderne kommunikation. Kom fornemt rundt om emnet: Lykkedrømme og personligt forlis. Han redegjorde overbevisende for lykkens forbundenhed med ulykken. Han var over H.C. Andersen (Den lille pige… og Isdronningen), Lykke-Per af HCA og over I.P. Jacobsen: Niels Lyhne, inddrog S. Freud som læser disse romaner fra 1870erne. Peer E. Sørensen talte om at dansk litteratur herfra er verdenslitteratur. 1870 her fødes sjælen i litteraturen. Talte varmt om Herman Bang og Det hvide Hus (fra før 1864) og han sluttede naturligvis med Thomas Kingos salme: Sorrig og glæde de vandre til hobe. – Man skal kende ulykken. At tilegne sig grundbetingelserne for at være et menneske.

Og således beriget på ånd og sjæl og legeme gik endnu et år til ende. Vi har meget at takke mange for og det gør vi så.

[Alice & Tommy]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s