Øjenlukker

Posted: December 14, 2010 in Uncategorized

Når hverdagsmennesker lukker øjnene for de farer der omgiver dem i form af krigeriske og korrupte politikere og fejlslagne initiativer, så er der ingen grund til at frede befolkningen. Almindelige mennesker er teoretisk medmenneskelige og kulturkristne i deres udgangspunkt, dvs. de er helt ufarlige eller uden egentlig rygrad.  Netop det gør dem ekstremt farlige. De freder og bærer over med folk der burde være smidt på porten for længst: fx en Berlusconi i Italien (316 stemmer afgør i dag hans skæble). I stedet for at tale fred i verden ophøjer man den specielle Århusianske Jyllands Post udgave om at håne og foragte andre til det store dyr i åbenbaringen. Trods enorme konflikter i verden finder man det nødvendigt lægge et par alen til ufreden. Alt er tilladt i den verden. Men det har en fordel i sig: Der er ikke mere nogen der kommer i helvede.

Hvordan det?

Biedermann: Fordi helvede strejker. Djævlene er ude af sig selv. De føler sig bedraget, de havde håbet på en hel række personligheder, som himlen har benådet allesammen og djævlene vægrer sig ved at opretholde helvede på de betingelser. Man taler om en helvedeskrise. ( Max Frischs teaterstykke: Biedermann og Brandstifterne, 1958).

Man er i vore dage naiv hvis man tror, at man tilhører djævelen, når man dræber, skænder, myrder og forhåner hvert et anderledes menneske eller hele byer. Det er såmænd bare udviklingen der er til at brække sig over. Med åbenlys foruroligelse: Træk vejret dybt og luk øjnene. Sig efter mig: Zimbabwe og Robert Mugabe, Palæstina og Israel, Afghanistan, Taleban og Pakistan , Iran og atomkraftværker,  Afrika og sulten, oversvømmelser, jordskælv,  Klimaforandringer og den rige verdens overforbrug. 

Det er ikke problemer for dig. Lad politikerne  råde. Luk øjnene. Tænk positivt. Brug din ytringsfrihed: Hold kæft.

Advertisements
Comments
 1. flugt says:

  Afstemningen blev 314 mod 311 til Silvio Berlusconis fordel. Der manglede i alt fem stemmer, de blev hjemme eller hvad man nu kan tænke sig til og andre skiftede og rygterne vil vide, at korruption ordnede afstemningen. Men tre stemmers flertal er en pyrrhus sejr. Rom stod i protestgadekampes tegn. Over 100 blev sårede.

  • flugt says:

   Citat fra Politiken 20.12.1:
   Det er en af berlusconismens grumme sider, at Europa ikke tager den alvorligt, og at Berlusconi formår at aflede opmærksomheden fra sin systematiske ødelæggelse af demokrati med klovnerier (vs)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s