Jeg anklager

Posted: November 14, 2012 in Uncategorized

Det har kostet dyrt for masser af  danske, tyrkiske og kurdiske familier at Anders Fogh Rasmussen i sin tid som statsminister lavede en aftale med den tyrkiske ministerpræsident Erdogan om at Fogh kunne blive Natos generalsekretær, hvis han lavede en underaftale med Tyrkiet om at lukke Roj TV i København. Det kurdiske talerør udenfor Tyrkiet. NATO fik sin generalsekretær. Helt efter bogen – og underaftalerne gik i gang. Eller gjorde de?

Men det ser nu mærkeligt ud som det er gået herhjemme.

Først starter en retssag mod Roj TV og den kører. Ikke for godt for politiet så der iværksættes endnu et tiltag. Nu sidder ti kurdere varetægtsfængslet i Danmark. De har samlet penge ind til en lovlig tv station Roj TV. Ganske vist kører der en sag mod Roj TV, som fire gange er blevet frikendt for mistænkelig virksomhed af Radio- og tv-nævnet, men ikke desto mindre finder politiet Roj TV mistænkelig og for at have videreformidlet penge til PKK (en kurdisk frihedsbevægelse, men i EU udnævnt til at være en terrororganisation). Derfor fængsles ti kurdere der har samlet ind i Danmark til Roj TV. Mistænkt efter §114b terrorparagraffen.

Det er for galt med denne udvikling.

Men den ligner en anden sag, som også er en værre udvikling. En ældre dansk forhenværende kz fange sidder fængslet for at have samlet ind til Farc, en Colombiansk frihedsbevægelse, som EU også har udpeget til en terrorvirksomhed. I øjeblikket sidder Farc og repræsentanter for Columbia og forhandler en eller anden fred igennem. Men det generer ikke den Europæiske selvforståelse og slet ikke den danske, som har en beskidt aftale at bringe i orden for en generalsekretær i Nato. Sådan vendes alt på hovedet. Man generer og konfiskerer rask væk penge til Roj TV, så de ikke kan sende selvom de har sendetilladelse.

Og retten og politiet bruges i dette beskidte arbejde.

Retten har afvist 11 ud af 13 vidner fra forsvareren, mens anklagerens 17 vidner er godkendt af retten. Formanden for Radio- og tv-nævnet må ikke vidne i retten om den kurdiske tv-station. Var der nogen der sagde luskeri?

Nej, ikke i Danmark. Vel? Her anerkender vi da at folk er uskyldige til deres skyld er bevist.

En af de kurdiske fængslede indsamlere er dansk gift. Hans kone er ganske vist flygtet fra politisk forfølgelse i Iran, men er dansk statsborger, mor og har været i Danmark i årtier. Nu oplever hun en gentagelse af den politiske forfølgelse. Bare i Danmark. Hendes hjem bliver invaderet af politiet og alt elektronisk udstyr fjernes. Hendes kurdiske mand fængsles mistænk efter § 114b Terrorparagraffen.

Lige så stille foregår der en kriminalisering af kurdiske og danske medborgere for øjnene af os. Og politiet gør bare det arbejde de er blevet bedt om. Luk Roj TV med alle midler. Fængsl nogle kurdere. Tilfredsstil Erdogan og Anders Fogh Rasmussen.

Det ser ikke kønt ud. Det er for galt. Jeg melder fra. Gid flere måtte gøre det samme.

 

C: Tommy Flugt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s